Over Janneke Ananias

Dit gun ik jou ook!

Hoe ik van het knagende gevoel dat ik niet mijn puurste potentieel leefde, veranderde naar een succesvolle, vrije en authentieke vrouw

Mijn missie op deze aardkloot is om jou ook je authentieke pad te laten lopen.

Zodat jij meer geluk en vrijheid ervaart, zowel in je bedrijf als in je privéleven.

Ik geloof er namelijk in dat jouw ziel op dat moment haar volledige potentieel kan benutten om er alles uit te halen wat erin zit

Als jij dat bereikt, is dat voor mij het hoogst haalbare dat ik te geven heb op aarde.

Dat is de zin van mijn bestaan.

Ik dacht dat ik gelukkig was

Eigenlijk had ik het allemaal: een koophuis, een verloofde en een goed betaalde baan bij de bank. En dat alles op mijn 26e. Maar toch knaagde er iets aan mij. Ik vroeg me af: wat als dit alles is in dit leven? Is dit dan het leven wat ik echt heb gewild? Of leef ik zoals dat van mij verwacht wordt?

Ik wilde daar een antwoord op vinden en daarom stapte ik in het vliegtuig. Wat in eerste instantie diende als boarding pass voor een vakantie op een Caribisch eiland, bleek mijn ticket naar een vrij en authentiek leven.

Beautysalons en huidklinieken I Coach Janneke Ananias

10 JULI 2016: OP HET STRAND VAN BONAIRE MAAKTE IK DE RIGOUREUZE BESLISSING DIE MIJN LEVEN VERANDERDE

Samen met een vriendin keek ik de finale van het WK voetbal. Eigenlijk heb ik niet zoveel met voetbal, dus al snel zat ik met mijn blote voeten in het zand, een Amstel Bright in mijn handen, kijkend naar de zonsondergang. Op de achtergrond hoorde ik luid gejoel van de supporters.

Ik keek naar de oranje gloed boven de Caribische horizon. De tranen rolden over mijn wangen. Ik kon alleen maar denken: “ik wil hier niet weg”. Ik wil morgen niet terug naar Nederland, terug naar mijn dagelijks leven. Niet doen wat anderen vinden of van mij verlangen. Ik wil hier blijven. Genieten van het Caribische leven. De zon, het strand maar vooral: leven in het NU.

En toen besloot ik: ik ga weg. Ik weet niet wat ik ga doen, hoe en wanneer. Ik weet alleen dat ik ga.

Business Coach I Janneke Ananias

“Gelukkig wist ik toen nog niet wat mij de komende jaren te wachten stond. Anders had ik het misschien nooit gedaan.”

Ondernemerscoach I Janneke Ananias

Ik startte mijn eerste bedrijf op een zeilboot

Een jaar later stapte ik met één koffer in het vliegtuig. Ik had niet veel nodig, want de eerste jaren op Curaçao woonde ik op een tweemaster zeiljacht. Dat was best een uitdaging: van nature word ik zeeziek. Ik leerde zeilen en organiseerde boottrips, samen met mijn toenmalige vriend. Daarbij zorgde ik voor de online marketing, zodat we mensen mee konden laten genieten van ons zeilende bestaan.

En toen gebeurde er iets geks

Er kwamen meer en meer vragen van ondernemers, ook vanuit Nederland. Of ik ze kon helpen met hun social media, om ook meer klanten en meer omzet te bereiken? Dat was het moment waarop ik mijn bedrijf ben gestart, ‘De Nieuwe Marketeer’.Ik leerde ondernemers hoe ze via online kanalen meer klandizie konden aantrekken. En zo werd ik zonder er bewust bij stil te staan digital nomad. Zonder vaste woonplaats reisde ik de wereld over, en het enige dat ik nodig had, was internet.

Businesscoach voor vrouwelijke ondernemers in België I Janneke Ananias

na 2 jaar voelde ik weer het knagende gevoel

Dat je stiekem niet je eigen pad aan het bewandelen bent, maar die van een ander.

Voor de tweede keer in mijn leven koos ik voor een andere richting en liet ik het vertrouwde opnieuw los.

Ik stapte uit de relatie en ook van de zeilboot. Ik ging alleen verder met De Nieuwe Marketeer. Het zeilavontuur heeft mij een sterkere vrouw gemaakt én meer verbonden met de natuur. De spannende lessen tijdens woeste zeeën, gebruik ik nu nog steeds als metafoor in het succesvol runnen van je business.

Nu was het tijd voor mijn avontuur.

Hoe ik van social media trainer de business coach voor beauty ondernemers werd.

Ik belandde in de huid- en beautybranche door een oud-studiegenoot, Armand. Hij was marketingmanager bij Laservision Instruments, een leverancier van laserapparatuur.

Armand vertelde dat veel van hun klanten, waaronder huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten, moeite hadden met het aantrekken van nieuwe klanten voor behandelingen.

Of ik social mediatrainingen wilde geven, speciaal voor huidtherapeuten? Ja natuurlijk! Via die trainingen leerde ik ondernemers met een eigen kliniek of salon kennen met potentie om succesvoller te worden.

Mijn klanten verdubbelden in omzet

Via Zoom gaf ik hen privé-coachsessies waarbij we AAN hun bedrijf werkten, met resultaat. De social media-advertenties wierpen hun vruchten af en mijn klanten groeiden in omzet, maar ook in medewerkers, nieuwe apparatuur én meer behandelkamers.

Des te meer salons en klinieken ik begeleidde, hoe beter ik ze kon helpen. We gingen aan de slag met social media campagnes, maar ook met andere thema’s zoals de website verbeteren, hoger komen in Google, de agenda voller krijgen en leiding geven aan een team, om zo het bedrijf te laten groeien.

Nu kan met 100% overtuiging zeggen dat ik dé ervaren business coach ben van ambitieuze vrouwen met een huidkliniek of beautysalon in Nederland en België.

jouw brein is de zwakste óf sterkste schakel voor succes

Toen ik enkel nog social media trainer was, merkte ik dat sommige ondernemers heel snel resultaat behaalden en anderen niet. Toen ik me tijdens NLP opleidingen verdiepte in de mindset en ons brein , kwam ik erachter dat mijn klanten naast het aanleren van skills ook te maken hadden met belemmerende overtuigingen.

“Je kan wel aanleren hoe je marketing en business verbetert, maar als er constant een stemmetje is die jou ervan weerhoudt om je doelen te behalen, dan red je het niet.”

En dit was precies de missing key waar mijn klanten hulp bij nodig hadden. Door mijn kennis van ondernemerschap en marketing met NLP coaching te combineren, help ik anderen hun droomleven te leiden met een bedrijf dat voor jou werkt, en niet andersom!

Zo help ik je om jouw authentieke pad te vinden

Vroeger woonde ik op het platteland in Drenthe. Nu ben ik internationaal onderneemster, woon ik waar ik zin in heb en vlieg ik business class de wereld over. Ik weet dus als geen ander hoe moeilijk het is om je droomleven te leven en uit je comfortzone te stappen.

Om te doen waar je het meest naar verlangt. Maar ik weet ook hoe gelukkig je kan worden wanneer je kiest voor jouw eigen authentieke pad. Om jouw succes en geluk op te zoeken.

De vrouwen die ik help, hebben een dieperliggende drijfveer om andere mensen zelfverzekerd, krachtig en mooi te laten voelen. Zij weten als geen ander hoe belangrijk het is om goed in je vel te zitten.

Ik help vrouwen om:

De balans tussen privé en werk (terug) te krijgen en te behouden. 

Het zelfvertrouwen en de kracht te krijgen die je helpt om van jouw droom werkelijkheid te maken. 

Te leven vanuit hun passie.

Dat doe ik door middel van coaching en trainingen waarbij we de onderste steen boven halen. Wie ben je, wat zijn je drijfveren, wat wil je nou écht met jouw bedrijf bereiken? Wat is je missie in dit leven?

Vanuit daar gaan we een strategie neerzetten om jouw bedrijf voor jou te laten werken, in plaats van andersom.
Ik kijk ernaar uit jouw prachtige ziel te mogen begeleiden.

Wil je graag kennismaken?

Stuur me gerust een berichtje. Meestal reageer ik binnen 2 werkdagen.

Liefs Janneke

10 weetjes over janneke

1

Ik ben vaak geïnterviewd voor de krant of magazines, zelfs een keer als HEKS: “Waarom ik mijn hekserige kant omarm voor een succesvol leven.”

2

Ik ben opgegroeid in een klein Drents dorp met 600 inwoners en had vroeger mijn eigen paard.

3

Elke twee weken doe ik een maanritueel, tijdens de nieuwe en volle maan.

4

Toen ik 17 jaar was vond ik 80 km verderop studeren te ver weg van huis. Nu woon ik het grootste gedeelte van het jaar zo’n 8.000 kilometer bij mijn familie vandaan.

5

Toen ik werd geboren stond de zon in Leeuw, de maan in Maagd en mijn ascendant is Kreeft.

6

Ik studeerde commerciële economie en werkte daarna bij een grote bank. Nu ben ik gecertificeerd NLP Master Coach.

7

Ik investeer duizenden euro’s in mezelf studies, cursussen, coaching, spirituele begeleiding en selfcare. Oké en ook een beetje in vastgoed en crypto.

8

Vrijdag is mijn lummeldag. Dan heb ik geen afspraken en doe ik waar ik zin in heb.

9

Ik geloof: je bent alleen geboren en je gaat ook weer alleen terug naar moeder aarde. Alles dat en iedereen die op jouw pad komt is er om je ziel lessen te leren, of je het nu leuk vindt of niet.

10

Als digital nomad heb ik geen vaste woonplaats. Ik kan overal ter wereld coachen, zolang er maar WIFI is. Zo werkte ik vanuit Curaçao, Bonaire, Portugal, Spanje, België en Nederland.

Klanten krijgen via LinkedIn I Janneke Ananias

HUUR MIJ in ALS SPREKER

Als het gaat om ‘het roer omgooien’ ben ik een ervaringsdeskundige.

Daarom spreek ik regelmatig op seminars over ondernemerschap, marketing, leven vanuit vrijheid, spiritualiteit en andere onderwerpen.

Ik maak je bewust van je missie in dit leven, wakker je gedoofde vuur weer aan en motiveer je om je eigen koers te varen. Ik ben er namelijk heilig van overtuigd dat iedereen dat kan – als je maar durft.

Review lezing

“Holy sh*t wat een energie! Net een supervette masterclass gedaan met Janneke. Deze masterclass was zo inspirerend, zelfs ik ben er gewoon helemaal hyper van. Ik vind het zo inspirerend dat Janneke in 2017 de stap nam en zei: ‘Deze standaarden en vaste patronen, dat ben ik niet. Ik heb mijn eigen leven. Ik kies wat ik belangrijk vind en waar ik gelukkig van word’. En dat heeft Janneke ook gedaan. Zij heeft ervoor gekozen om van een vaste baan bij de bank, waar ze genoeg verdiende, te vertrekken naar de Caribbean om daar in eerste instantie te gaan zeilen. Ze heeft twee jaar op een boot gewoond en binnen 3 maanden haar business gestart. Ze vertelde tegen welke uitdagingen ze aanliep, hoe ze dat heeft aangepakt. En hoe ze telkens nog steeds haar droom najaagt op andere vlakken.”

Suzanne Koolen, Founder van Meetings in the Sun. Platform voor remote workers
Review Suzanne Koolen Meetings in the Sun I Janneke Ananias

Wil je Janneke ook als spreker voor je (online) event of podcast?

Stuur dan een mailtje naar hello@jannekeananias.com